Ruokaa omasta maasta

Omenainen uunipata


Ostoskoriin kahdelle hengelle


  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 250 g Kotkan Lihamestarien karjalanpaistilihaa

  • 1 rkl voita

  • 1 tl hunajaa

  • 1 tl suolaa

  • loraus viinietikkaa tai balsamicoa

  • peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä tai ripaus kuivattua

  • 1 kanelitanko

  • 1 1/2 dl vettä

  • 1 omena

  •  silputtua persiljaa

Halutessasi 2 rkl smetanaa


Ruskista Karjalanpaistilihat paistinpannulla. Kuori ja lohko omena, sipuli ja valkosipuli reiluiksi paloiksi. Nosta sipulit, omenat ja lihat voideltuun uunipataan tai -vuokaan ja lisää joukkoon mausteet. Kaada päälle vesi ja peitä pata kannella. Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa vähintään 1 1/2 tuntia. Poista kanelitanko ja lisää ennen tarjoilua persilja sekä halutessasi smetana. Nautiskele rakkaan kanssa vaikkapa perunoiden tai riisin kera!

Palkinnot


Kotkan Lihamestareiden tuorelihamakkarat ovat olleet useana vuonna kärkisijoilla kovatasoisessa makkaranvalmistuskilpailussa Englannin Nottinghamissa. Tuliaisina on ollut kulta- ja hopeamitaleita jo viiden vuoden ajan. Maista sinäkin! Makkaroita löydät Kotkan Prisman sekä muiden hyvin varustelluiden kauppojen palvelutiskeistä. Jos teidän kaupan tiskissä ei niitä vielä näy, niin kysykää ihmeessä kauppiaaltanne, asia on varmasti korjattavissa! Kurkkaa myös resepti-idea ja sitten vaan kokkaamaan!