Ruokaa omasta maasta

Konjakkinen härkäpata


Näitä tarvitset:


  • 400–500 g Kotkan Lihamestarien Naudan sisäpaistia kuutioituna

  • 1 sipuli

  • 2 rkl voita

  • 1⁄2 tl suolaa

  • 1⁄2 rkl vehnäjauhoja

  • 2 dl vettä

  • ¼ kouraa viheripippuria

  • ¼ kouraa rosepippuria

  • 2 rkl konjakkia

  • 1 dl kermaa

  • 1 rkl lihafondia

  • 150 g smetanaa

Ruskista lihakuutiot pannulla. Laita lihat pataan, huuhtele pannu vedellä ja kaada lihojen päälle. Sekoita jauhot ja vesi ja kaada lihojen joukkoon. Kuutioi sipulit ja murskaa pippurit. Lisää loput ainekset pataan. Hauduta palapaistia miedolla lämmöllä tunnin ajan ja lisää smetana. Hauduta vielä tunti tai kunnes lihat ovat mureita. Nautiskele!

Palkinnot


Kotkan Lihamestareiden tuorelihamakkarat ovat olleet useana vuonna kärkisijoilla kovatasoisessa makkaranvalmistuskilpailussa Englannin Nottinghamissa. Tuliaisina on ollut kulta- ja hopeamitaleita jo viiden vuoden ajan. Maista sinäkin! Makkaroita löydät Kotkan Prisman sekä muiden hyvin varustelluiden kauppojen palvelutiskeistä. Jos teidän kaupan tiskissä ei niitä vielä näy, niin kysykää ihmeessä kauppiaaltanne, asia on varmasti korjattavissa! Kurkkaa myös resepti-idea ja sitten vaan kokkaamaan!