Erinomainen jauhelihamassa

- 1 rasia Kotkan Lihamestareiden perinteistä naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- 2 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 1 tl mustapippurirouhetta/ maustepippuria jauhettuna
Pilko sipuli ja kuullota, jos siltä tuntuu. Kippaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vaihtelua ruokahetkiin saat lisäämällä massaan makua antavia aineksia (juusto, punajuuri, sienet). Muotoile pyöryköiksi, pihveiksi, kepakoiksi tai helpoksi murekkeeksi.
Pyörykät, pihvit ja kepakot paistuvat 225° uunissa n.15–20 minuuttia tai paistipannulla voinokareen kanssa. Mureke tulee olla 200 asteisessa uunissa noin 30 min tai niin kauan kuin lihalämpömittari näyttää 75 astetta.