Ruokaa omasta maasta

Kotkan Lihamestarin keittiössä -videosarjassa lihamestari Panu Eerolan johdolla laitetaan ruokaa mielenkiintoisten paikallisten ihmisten kanssa. Toisena vieraana Lihamestarin keittiössä on KTP Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen

Herkkufilee

  • 1 kg (noin) Kotkan Lihamestareiden suolattua possun ulkofileetä
  • loraus juoksevaa hunajaa

Laita filee uunivuokaan, kuivaa pinta talouspaperilla.

Levitä pintaan hunajaa.

Paista filee noin 180 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 73 astetta.

Ota liha uunista, peitä foliolla ja leivinliinalla. Anna lihan levätä.

 

Muhennettua perunaa (Laiskan miehen muusi)

  • 1 kg Rosamunda uuniperunoita
  • 2 dl Kuohukermaa
  • nokare voita
  • hyppysellinen suolaa
  • pussillinen tuoretta pinaattia

Laita perunat uuniritilällä uuniin, kypsennä 180 asteessa noin tunnin verran.

Halkaise kypsät perunat ja koverra sisus terässiivilän avulla.

Paseeraa perunat isolla tarjoilulusikalla siivilän läpi.

Lisää perunamuusi kuumennettuun kerma-voiseokseen, mausta suolalla, lisää pinaatti ja sekoita tasaiseksi.

 

Sinappismetana

  • 2 dl smetanaa
  • 2 rkl Mahti Sinappia
  • suolaa

Vaahdota smetana ja lisää sinappia. Tarkista maku ja tarvittaessa viimeistele hyppysellisellä suolaa.

Lisukkeeksi sopii höyrytetty parsakaali.