Ruokaa omasta maasta

Kotkan Lihamestarin keittiössä -videosarjassa lihamestari Panu Eerolan johdolla laitetaan ruokaa mielenkiintoisten paikallisten ihmisten kanssa. Ensimmäisenä vieraana Lihamestarin keittiössä on Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö

 

Karjalanpaisti varrastettuna

  • 1 rasia Lihamestarin karjalanpaistia
  • 1dl savukastiketta
  • nokare voita
  • varrastikut
  • sormiote maustepippureita
  • 1 sipuli
  • 1 rkl suolaa
  • 5 kpl laakerinlehtiä
  • 1/2 litraa vettä
  • 1/2 litraa tummaa olutta

Tikuta lihat. Hiero savukastike lihoihin. Ruskista lihat voissa.

Lado vuokaan, lohko sipuli lihojen päälle ja lisää nestettä sopivasti niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä uunissa +180 astetta noin 2 tuntia.

 

Paahdetut uunijuurekset

4 annosta

  • 2 isoa porkkanaa
  • 300 g lanttua
  • 2 sipulia
  • 2 kokonaista valkosipulirypästä
  • 4 punajuurta
  • sormisuolaa
  • siirappia
  • rypsiöljyä
  • hunajaa
     

Lohko kuoritut porkkanat, lantut, punajuuret ja sipulit. Laita juurekset uunivuokaan, ripottele joukkoon suolaa ja mausta vielä reilulla määrällä siirappia.

Leikkaa valkosipulinkynsiryppäästä hattu pois. Asettele rypäs uunijuuresten kanssa samaan vuokaan. Kaada kynsien päälle rypsiöljyä, hunajaa ja mausta suolalla.

Laita vuoka uuniin. Kypsennä lihojen kanssa 180 asteisessa uunissa noin 45 min tai kunnes juurekset tuntuvat kypsiltä. Peitä tarvittaessa foliolla.