Ruokaa omasta maasta

Kotkan Lihamestarin keittiössä -videosarjassa lihamestari Panu Eerolan johdolla laitetaan ruokaa mielenkiintoisten paikallisten ihmisten kanssa. Lihamestarin keittiössä piipahtaa Kari "Kärsä" Koivistoinen, panimomestari Kotka Steam Brewery'stä. – Nyt grillataan makkaraa!

Tuorelihamakkara: 

Tomaatti, Chili, Basilika

Raaka-aineet:
Sianlihaa n. 80%, tomaattimurska, gluteeniton korppujauho, stabilointiaineet E450, E451, suola n.1%, mausteet, basilika, chili, pippureita, inkivääri, muskottipähkinä, korianteri, paprika.
 
Valmistus:       
Kypsennä miedolla lämmöllä pannulla, parilalla tai grillissä noin 20–25 minuuttia välillä käännellen. Uunissa pellillä tai vuoassa 175 astetta noin 20–25 minuuttia käännä makkarat ainakin kertaalleen. Voit myös esikypsentää makkarat kuumassa vedessä hauduttamalla noin 20 minuuttia. Huom. Älä keitä. Kypsyyden voi tarkistaa leikkaamalla makkaraan viillon, kun punaisuus häviää makkaran keskeltä, on tuote kypsä.

Lisukkeena uusista perunoista valmistettu perunasalaatti:

  • Keitettyjä uusia perunoita
  • Aurinkokuivattua tomaattia
  • Sipulia
  • Ruohosipulia silputtuna
  • Suolaa ja pippuria oman maun mukaan  

Sekoitetaan kaikki ainekset keskenään kulhossa.
 
Salaatti maistuu lämpimänä ja kylmänä.

Kotkan Lihamestarin keittiössä -videosarjassa lihamestari Panu Eerolan johdolla laitetaan ruokaa mielenkiintoisten paikallisten ihmisten kanssa. Toisena vieraana Lihamestarin keittiössä on KTP Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen

Herkkufilee

  • 1 kg (noin) Kotkan Lihamestareiden suolattua possun ulkofileetä
  • loraus juoksevaa hunajaa

Laita filee uunivuokaan, kuivaa pinta talouspaperilla.

Levitä pintaan hunajaa.

Paista filee noin 180 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 73 astetta.

Ota liha uunista, peitä foliolla ja leivinliinalla. Anna lihan levätä.

 

Muhennettua perunaa (Laiskan miehen muusi)

  • 1 kg Rosamunda uuniperunoita
  • 2 dl Kuohukermaa
  • nokare voita
  • hyppysellinen suolaa
  • pussillinen tuoretta pinaattia

Laita perunat uuniritilällä uuniin, kypsennä 180 asteessa noin tunnin verran.

Halkaise kypsät perunat ja koverra sisus terässiivilän avulla.

Paseeraa perunat isolla tarjoilulusikalla siivilän läpi.

Lisää perunamuusi kuumennettuun kerma-voiseokseen, mausta suolalla, lisää pinaatti ja sekoita tasaiseksi.

 

Sinappismetana

  • 2 dl smetanaa
  • 2 rkl Mahti Sinappia
  • suolaa

Vaahdota smetana ja lisää sinappia. Tarkista maku ja tarvittaessa viimeistele hyppysellisellä suolaa.

Lisukkeeksi sopii höyrytetty parsakaali.

Kotkan Lihamestarin keittiössä -videosarjassa lihamestari Panu Eerolan johdolla laitetaan ruokaa mielenkiintoisten paikallisten ihmisten kanssa. Ensimmäisenä vieraana Lihamestarin keittiössä on Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö

 

Karjalanpaisti varrastettuna

  • 1 rasia Lihamestarin karjalanpaistia
  • 1dl savukastiketta
  • nokare voita
  • varrastikut
  • sormiote maustepippureita
  • 1 sipuli
  • 1 rkl suolaa
  • 5 kpl laakerinlehtiä
  • 1/2 litraa vettä
  • 1/2 litraa tummaa olutta

Tikuta lihat. Hiero savukastike lihoihin. Ruskista lihat voissa.

Lado vuokaan, lohko sipuli lihojen päälle ja lisää nestettä sopivasti niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä uunissa +180 astetta noin 2 tuntia.

 

Paahdetut uunijuurekset

4 annosta

  • 2 isoa porkkanaa
  • 300 g lanttua
  • 2 sipulia
  • 2 kokonaista valkosipulirypästä
  • 4 punajuurta
  • sormisuolaa
  • siirappia
  • rypsiöljyä
  • hunajaa
     

Lohko kuoritut porkkanat, lantut, punajuuret ja sipulit. Laita juurekset uunivuokaan, ripottele joukkoon suolaa ja mausta vielä reilulla määrällä siirappia.

Leikkaa valkosipulinkynsiryppäästä hattu pois. Asettele rypäs uunijuuresten kanssa samaan vuokaan. Kaada kynsien päälle rypsiöljyä, hunajaa ja mausta suolalla.

Laita vuoka uuniin. Kypsennä lihojen kanssa 180 asteisessa uunissa noin 45 min tai kunnes juurekset tuntuvat kypsiltä. Peitä tarvittaessa foliolla.