Ruokaa omasta maasta

Hurumummon lihapullat


Ostoskoriin


  • 500 g Kotkan Lihamestarien jauhelihaa
  • 1 dl mannaryynejä
  • 2 dl kermaviiliä, kermaa tai vettä
  • 1 sipuli
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 tl mustapippurirouhetta

Sekoita mannaryynit nesteeseen ja turvota n. 5–10 minuuttia. Pilko sipuli ja kuullota, jos siltä tuntuu. Kippaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä taikinasta mukavan kokoisia pullia. Pullat paistuvat joko 225° uunissa 15–20 minuuttia tai paistipannulla kirnuvoinokareen seurana.

Uutta potkua pulliin saat lisäämällä taikinaan vaikkapa Mustaleimajuustoa, aurinkokuivattua tomaattia tai tujauksen chiliä.

Näiden takia lihamestarikin polkaisi Hurukselan mummon luo 70 kilometrin reissun!

Palkinnot


Kotkan Lihamestareiden tuorelihamakkarat ovat olleet useana vuonna kärkisijoilla kovatasoisessa makkaranvalmistuskilpailussa Englannin Nottinghamissa. Tuliaisina on ollut kulta- ja hopeamitaleita jo viiden vuoden ajan. Maista sinäkin! Makkaroita löydät Kotkan Prisman sekä muiden hyvin varustelluiden kauppojen palvelutiskeistä. Jos teidän kaupan tiskissä ei niitä vielä näy, niin kysykää ihmeessä kauppiaaltanne, asia on varmasti korjattavissa! Kurkkaa myös resepti-idea ja sitten vaan kokkaamaan!